sábado, 1 de mayo de 2010

PREC presentat a l'Ajuntament

PREC QUE PRESENTA EL PPC LA ROCA DEL VALLÈS
EN RELACIÓ A LA LLEI DE DEPENDÈNCIA




CÉSAR ALCALÁ GIMÉNEZ DA COSTA, en la seva qualitat de President local del PPC La Roca del Vallès, actuant en la seva representació, manifesta


EXPOSICIÓ DE MOTIUS

La Llei 39/2006 de 14 de desembre de 2006 de Promoción de la Autonomía personal y Atención a las personas en situación de dependencia va entrar en vigor l'1 de gener de 2007.

Aquesta llei regula les condicions bàsiques de promoció de l'autonomia personal i l'atenció a les persones en situació de dependència mitjançant la creació del Sistema para la Autonomía y Atención a la Dependencia (SAAD) en el qual col•laboren i hi participen l'Administració General de l'Estat, les Comunitats Autònomes i les Administracions Locals.

Després de mesos de retard en la aplicació de les prestacions recollides a aquesta Llei, ara les diferents administracions han començat a trobar excuses per aturar les expectatives legítimes generades per la nova legislació.

Els pressupostos de l'Estat pel 2010 son totalment insuficients per complir amb els objectius que estableix la norma, la qual cosa representa no oferir a les comunitats autònomes els recursos indispensables per atendre les expectatives de serveis que la Llei de Dependència ha creat entre molts ciutadans. Amb els recursos dotats pel Govern d'Espanya no es podrà portar a la pràctica la llei de Dependència, al reduir-se els diners que rebran les Comunitats Autònomes per atendre les persones dependents el 2010, que havien estat prèviament acordades (l'Administració Central i les Autonòmiques haurien d'aportar el 50% del total).

Per aquests motius el PPC La Roca del Vallès presenta aquest prec a l’Ajuntament de La Roca del Vallès:


1) Demanar l'actuació del Govern de la Generalitat de Catalunya per a que defensi davant del Govern de l'Estat el compliment íntegre del calendari i del finançament establert per al desplegament de la Llei 39/2006 de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència.

2) Instar a les administracions responsables, tots els tràmits necessaris per a fer efectives les prestacions a les que tenen dret les més de 71.000 persones que han estat valorades pels els equips d'avaluació del grau de dependència, de les quals més de 60.000 tenen un grau 3 (nivell 1 o 2) o un grau 2 de nivell 2, què són els graus que actualment ja haurien d'estar coberts.

3) Instar a les administracions competents, la disposició dels recursos necessaris per poder atendre l'any 2010 a totes les persones amb un grau de dependència II, nivell 2, tal i com estava previst en el calendari de desplegament de la Llei.

4) De produir-se, donar trasllat d'aquests acords al Govern d’Espanya, al Govern de la Generalitat de Catalunya, als Grups Polítics representats al Parlament de Catalunya i a les entitats i associacions del nostre municipi.


La Roca del Vallès, a 21 d’abril de 2010.

César Alcalá
President local
PPC La Roca del Vallès

No hay comentarios:

Publicar un comentario