viernes, 20 de noviembre de 2009

CONSULTA POPULAR PER LA INDEPENDÈNCIA


En el ple ordinari del proppassat 19 de novembre de 2009, celebrat a l'Ajuntament de La Roca del Vallès, es va aprovar una moció consensuada per CiU-ERC en la qual es manifestava el suport institucional simbòlic per a l'organització d'una consulta popular per la independència en aquest municipi. L'Ajuntament de La Roca del Vallès s'adhereix a altres ajuntaments a favor de la sèrie de consultes que es van iniciar a Arenys de Munt. En la moció es declara que l'Ajuntament està d'acord que la ciutadania expressi lliurement les seves inquietuds. La moció, encara que consensuada amb CIU, ha estat presentada per la secció local d’ERC de La Roca del Vallès. La consulta serà portada a terme per l’Associació Joan de Canyamàs, vinculada a ERC, en una data encara no determinada.

Davant l'aprovació d'aquesta moció el PPC La Roca vol expressar el següent:

1.      El nostre municipi, igual que altres municipis de l'estat espanyol estan vivint una de les pitjors crisis econòmiques que hem conegut. Les preocupacions de la ciutadania són altres: mantenir la seva ocupació i arribar a final de mes. En comptes de mobilitzar-se CIU i ERC per a veure qui és més independent, haurien d'unir els seus esforços per a treballar pel benestar de tots i no centrar-se en causes ermes.
2.      ERC fa servir aquestes consultes independentistes per a dissimular la seva complicitat amb les polítiques socialistes que han dut a Catalunya i a la resta d'Espanya a l'actual crisi econòmica.
3.      Les consultes independentistes només serveixen per a distreure l'atenció de la gent i impedir que es tractin els temes que veritablement són importants per a la ciutadania.
4.      En aquestes mocions independentistes es fa referència als Països Catalans, concepte exclòs per la majoria dels ciutadans dels diversos territoris que ERC inclou dintre dels suposats Països Catalans.
5.      CIU ha iniciat una carrera per a veure si guanya en independentisme a ERC. CIU ha deixat de costat el catalanisme moderat de Jordi Pujol i ara aposta pel independentisme, el soberanisme i la ruptura.
6.      Per la seva banda el PSC s'oposa a aquestes iniciatives, però no té problemes per seguir governant amb ERC malgrat llurs postures independentistes.

A tenor de tot el que hem dit, el PPC La Roca afirma:

1.      Estar en contra de la independència de Catalunya.
2.      Demana saber el cost econòmic i institucional que suposarà per al ciutadà la demanda dels serveis municipals.
3.      Demanda saber com i quan es portarà a terme la consulta i si es farà públic el resultat de la mateixa.
4.      I, finalment, d'haver tingut representació en l'actual consistori de La Roca del Vallès hagués votat en contra de la moció independentista presentada en el ple ordinari del 19 de novembre de 2009.


PPC La Roca del Vallès
Novembre 2009

No hay comentarios:

Publicar un comentario