sábado, 16 de enero de 2010

EL BM LA ROCA EN PEU DE GUERRA


Les relacions entre el BM La Roca i l'equip de govern estan en tensió. El motiu és que, a partir de la pròxima temporada hauran de reduir el número d'hores per a entrenar. Per què? En el municipi s'ha creat un equip de bàsquet i han demanat el Pavelló Municipal per a poder entrenar. El govern ha cedit en detriment de l'handbol. Un podria pensar que, essent municipal, qualsevol club del municipi té dret a entrenar-se allà. Ara bé, les coses no són tan fàcils. L'antic pavelló es va construir perquè el BM La Roca pogués entrenar i disputar els partits. Amb el temps, i tenint en compta l'auge que ha experimentat, es va decidir fer el nou pavelló. De no haver estat per això al municipi encara li mancaria una instal•lació com aquesta.
Actualment el BM La Roca té 29 equips i 420 esportistes. La propera temporada s'incrementarà amb 3 equips nous. La mesura adoptada pel consistori suposarà, o bé reduir hores d'entrenament o reduir equips. Recordem que el primer equip està en primera nacional. De moment el consistori no està disposat a negociar. En un futur pensen cobrir la pista de La Torreta perquè el bàsquet pugui entrenar. Això donaria fi al conflicte. El que succeeix és que no hi ha un termini per a realitzar aquesta nova infraestructura. Altre possibilitat seria el gimnàs que s’està construint al costat del CEIP Mogent.
Per això la junta del BM La Roca ha decidit convocar una assemblea pel 9 de febrer. No creuen que el consistori canviï d'idea. Per això els 18 membres pensen presentar la dimissió. A l'assemblea demanaran als presents que els donin suport. Volen fer pública la problemàtica i explicar-la a la federació catalana i espanyola d'Handbol. També estan decidits a recollir signatures i organitzar activitats de protesta. El directiu Sebastià Borrell afirma: “no admetem que ens treguin hores d'entrenament perquè seria donar uns quants passos cap a enrere. Això s'aguanta per les persones que li dediquen moltes hores i esforços. No volem conflictes amb ningú, només defensem la nostra legítima posició”.
Actualment el BM La Roca té un pressupost anual de 200.000 euros. Existeixen altres solucions, segons Borrell, que el consistori ni s'ha plantejat per a acabar amb el conflicte. Alguns temen que aquesta dimissió suposi la desaparició del BM La Roca. De moment el consistori afirma que la mesura no és negociable. La junta segueix ferma en la seva decisió de dimitir. Si ningú posa remei el futur del BM La Roca està en joc.
Des del PPC La Roca considerem que les coses s'haguessin pogut fer millor. Una institució com el BM La Roca, fundada l’any 1953, no pot posar en joc el seu futur. Fins al moment present s'han aconseguit grans triomfs. Gràcies al BM La Roca el nostre municipi és conegut a tot arreu. No només és un grup de persones que es diverteixen fent esport. És un club professional que ens representa com a institució esportiva.
Si bé és cert que tots els clubs tenen dret a practicar el seu esport en instal•lacions municipals, existeixen solucions per a no haver d'arribar als extrems que actualment estem vivint. Molts esforços s'han bolcat des de 1953 per a aconseguir els triomfs amb el que avui gaudim. El consistori ha pensat que hi ha altres instal•lacions municipals que es poden adequar perquè el Club de Bàsquet La Roca pugui entrenar?
La professionalitat, en tots els aspectes de la vida, s’ha de respectar. I el BM La Roca ho és. Fer política no significa sempre dir que si a tot per por de perdre vots. A vegades aquesta actitut va en detriment d’un mateix. La política ha de servir per a administrar, amb raciocini, els mitjans que un té. Prendre decisions electoralistes només provoca conflictes i desil•lusions. El consistori s'ha equivocat. No és democràtic afirmar que la mesura no és negociable. Tot, en aquesta vida, és negociable. Ara bé, serà o no negociable si una de les parts ho vol fer. I segons sembla alguns no estan per la labor.
El Club de Bàsquet La Roca té dret, com qualsevol altre equip esportiu a entrenar i a preparar als seus esportistes. Això ha de quedar clar. Ara bé, no es pot minvar a un club per a afavorir a un altre. S'han de prendre mesures perquè tots puguin realitzar les seves activitats esportives sense solapar-se.
Com va dir Pierre de Coubertin, el fundador dels Jocs Olímpics Moderns: “l'essencial a la vida no és vèncer, sinó lluitar bé”. I en aquest conflicte hi ha una part que no està lluitant bé. Tot el nostre suport a l'esport roquerol en totes les seves formes, i targeta vermella al consistori per la seva inadequada actuació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario