miércoles, 9 de diciembre de 2009

Joaquim Nadal perd el cas del Pla de les Hortes

Publicado en e-noticies.cat el 9 de diciembre de 2009


Joaquim Nadal perd el cas del Pla de les Hortes
Els tribunals desautoritzen el Govern al projecte urbanístic de la Roca del Vallès

Finalment, el projecte urbanístic del Pla de les Hortes, avalat per la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, que dirigeix Joaquim Nadal, ha estat declarat nul per una resolució judicial que rebutja el recurs contra una sentència anterior que ja havia anul·lat el pla.

El conflicte es va iniciar quan el ple de l'ajuntament de la Roca del Vallès del 6 de novembre de 2003, essent alcalde Salvador Illa (PSC) i regidor d'urbanisme Miquel Estapé (PSC), va aprovar el canvi del pla general per a deixar construir 233 pisos al Pla de les Hortes, on només es podien construir 70.

CiU sempre va considerar que el regidor Estapé havia d'haver-se abstingut en la votació, cosa que no va fer.  La raó és que el pare d'aquest regidor era propietari del 3,61% dels terrenys que es requalificaven amb aquest pla, i amb el canvi passava de poder construir 2,5 pisos a 8,4.

Després de diverses impugnacions i recursos, el març de 2008, una sentència de la Secció Tercera de la Sala Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va declarar nul el projecte, en acceptar un recurs de CiU contra una resolució de la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques que defensava l'aprovació de la modificació del pla general.

Aquesta sentència considerava que Miquel Estapé no hauria d'haver participat en les votacions del projecte per tenir lligams familiars amb un dels interessats. La sentència va donar la raó a CiU, en el segon dels recursos presentats contra l'aprovació d'aquest pla. El primer, que va ser rebutjat el mes d'octubre de 2007, qüestionava la seva aprovació inicial, mentre que el segon pretenia desmuntar l'aprovació definitiva. La sentència va ser impugnada pel PSC, i el 2 de desembre de 2009 la impugnació va ser rebutjada i van quedar ratificades les anteriors conclusions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario